Descriere
Rezultatul selecţiei unei parcele mici, cu sol preponderant lutos, Vin concentrat, obţinut din struguri parţial dezhidrataţi, maiestuos și puternic. Culoare roșu intens, impenetrabil. La nas are note de prune, piper și note balsamice. Fabulos, rotund pe palat, cu tanin copt și un final foarte lung.
Un vin rotund, cald, de mare structură și persistenţă îndelungată de culoare roșu granat cu note predominant fructate. Aromele de afine sunt completate de note balsamice, ierburi aromatice și condimente.
ASPECTE GEOGRAFICE:
Podgoriile de Merlot si Cabernet Sauvignon folosite pentru PV Gran Cru sunt
situate pe o colina cu expunere sud-estica.
Coordonate: 45°51'14"N, 21°33'19"E
Altitudine: 215 m peste nivelul marii
Clima: Continentala (-15°C iarna; +40°C vara)
Sol: Sol rosiatic, de matrice feroasa
Precipitatii: 600 – 800 mm anual
PODGORIE:
Soiuri: Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 25%
Ingrijirea solurilor: primavara arat si toamna cultivari de diferite plante
erbacee pentru imbogatirea solului cu materiale organice.
Ingrijirea viilor: lucrarile de intretinere a vitei de vie se fac manual si
tratamentele fitosanitare respecta indicatiile viticulturii organice. In timpul
verii incarcatura de fructe este redusa pentru a intensifica calitatea
strugurilor. Pentru producerea acestui vin se recolteaza cei mai calitativi
ciorchini de pe fiecare planta.
Sistem de conducere: Guyot, cu 3968 plante/ha
Productia: 450 ml/planta
CRAMA:
Culesul manual al strugurilor.
Selectia manuala a ciorchinilor si boabelor de struguri.
Fermentatia alcoolica, fermentatia malolactica si invechirea de la 6 la 8 luni
in butoaie din lemn de stejar cu capacitatea de 550 litri fara controlul
temperaturii.
DATE GENERALE
Denumire: DOC Recaş
Volum alcoolic: 15%
Aciditate totala: 5.92 g/l
Continut de zahar: 8.5 g/l
Invechire in butoaie de lemn: 6/8 luni
Invechire in sticla: 3 luni
Se pastreaza la 14°C, la loc uscat si intunecos
Se serveste la 18°C
Note aromatice: dulceata de afine, cirese negre, prune, piper, note balsamice, ierburi aromatice, condimente ;
Asocieri culinare: carne rosie, miel, piept de rata, branza maturata, paste